smaller reset larger        English  Dansk

Hovedmenu

Alle tidsangivelser er i GMT +1 (DST) :: Klokken er nu 12:11 pm.

Undermenu

Artikel data
Artikel ref
2389-QISH-2615
Skrevet den
Fri, 4th Apr 2008
Dato for ændring
Fri, 4th Apr 2008

(Glemt?)

Hvad er en router?

Spørgsmål

Hvad er en router?

Besvar

En router er en enhed der forbinder to eller flere fysiske netværk. Routere anvendes til din Internet forbindelse, f.eks. så flere maskiner kan dele en Internet forbindelse eller kommunikere internt på lokal netværk. Dette opnås ved, at en eller flere private IP-adresser oversættes til en eller nogle få officielle IP-adresser.

I dag har de fleste router mulighed for trådløs kommunikation. Dette tillader at du kan bevæge frit med en bærebar pc eller blive fri for kabel. Man skal huske at kryptere sin trådløse forbindelse, hvis man ikke vil have andre benytter forbindelsen..

En router kan indeholde NAT(Network Address Translation), som at fungere som en firewall. Her kan man blokere for hackere og Port forward de forskelligere portnummerer til en bestemt pc i lokalt netværk, hvis f.eks. man har en Webserver eller anden tjeneste der skal nås udefra.

Hos Aplus kan man bestille router og trådløs router her.